måndag 23 mars 2020

Hanvalp söker hem!

Perrolunds Ernst ute i gröngräset
Perrolunds Ernst K a.k.a. Börni letar efter rätt familj att bo och leva hos. Ni kan läsa mer om Börni i inlägget nedanför detta. 

Börnis syster Hjördis (Perrolunds Monica Z) kommer stanna med mamma hos uppfödaren och vi letar nu efter en aktiv och mysig fodervärd där Ernst/Börni kan bo. (Självklart får man ändra hans tilltalsnamn om man inte tycker detta passar.) 

Med mammahusse
Börni är en kelsjuk och mjuk liten kille som inte tvekar inför att brottas med sin syster. Vi kommer valpbedöma honom den 29 mars, vaccinera honom den 30 mars och han är leveransklar den 4 april. Med rådande omständigheter i samhället kan vi självklart arrangera ett senare leveransdatum. Börni finns i Kristinehamn i Värmland och vi ser gärna att en fodervärd finns någonstans mellan här och Stockholm, där vi bor delar av året och där en av oss arbetar.


Bus med syrran
Efter valpbedömingen kommer vi kunna berätta mer om Börni och om hans personlighet, men så här långt har han varit lite lugnare och mildare i temperamentet än sin syster och energiska mamma, vilket vi ser som mycket positivt. Om Börni fortsätter utvecklas som han gjort hittills ser vi att han kan utvecklas inom t ex besöks-, terapi- och pedagoghundssektorn. Han kommer direkt på inkallning och är väldigt glad i att kela med nya människor, även om syrran alltid ligger steget före fram. 

Vad innebär det att vara fodervärd? 
När ett foderavtal upprättas äger uppfödaren valpen som bor hos en annan person/familj. Fodervärden står för alla kostnader som har med hundens vardag att göra, t ex mat, veterinär, försäkring, utbildning, träning och tävling som man vill ägna sig åt i familjen. 

Uppfödaren/ägaren står för de kostnader som uppstår i samband med uppfödarens planering och genomförande av sin avel, som höftröntgen, beteendeprövning, ögonlysning, DNA-test, utställnings- och tävlingskostnader om uppfödaren väljer att meritera hunden. Efter överenskommet antal år (innan hunden fyllt sju år eller fem år från undertecknandet av foderavtal) och parningar (högst sex) övergår foderhunden i fodervärdens ägo, utan kostnad. 

Fodervärden är skyldig att hålla hanhunden disponibel för uppfödaren när denna vill använda hanhunden för parning och för utställning och/eller tävling/prov. Enligt SKK:s avtal så har uppfödaren då rätt att disponera hunden högst två dagar före utställning/tävling/prov och högst två dagar därefter. Likaså vid avel, då hannen ska finnas tillgänglig på rätt dag/dagar. 

Mejla på perrolunds@gmail.com. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar